Storgaten 88, 3060 Svelvik, Norge - info@exodraft.no
T: +47 3329 7062
Følg oss:

  En vanskelig avtrekkskanal

  Montering av en stor og innbydende peis for å skape en
  imponerende resepsjon og forhall

  I forbindelse med en fullstendig ombygging av Eglington Arms Hotel i Eaglesham, støtte arkitekter fra firmaet Platform 9 International, som tilbyr innrednings- og arkitekttjenester, på mange utfordringer. En av dem var å montere en stor, innbydende peis for å skape en imponerende resepsjon og forhall.

  En peis var det ideelle valget av midtpunkt for dette rommet, men sentralt plassert og med rom rett over, ble monteringen av peisen problematisk.

  Den enste egentlige muligheten var å benytte en ellers overflødig ventilasjonssjakt mer enn to meter bort fra peisens ideelle plassering.

  En vanskelig avtrekkskanal som denne ville aldri kunne fungere på en sikker og naturlig måte. Platform 9 International kontaktet derfor exodraft for å få en røyksuger designet for dette formålet.

  Å velge riktig røyksugersystem

  En stor, åpen peis virker imponerende. Med den størst tenkelige peisen og det best mulige resultatet i mente, anbefalte exodraft en røyksuger som ville virke tilfredsstillende under de gitte fysiske begrensningene.

  Takket være det faranterte fail-safesystemet i exodrafts røyksuger kunne Platform 9 International konstruere en 120 x 110 cm enkeltsidet peis, til tross for den meget vanskelige avtrekkskanalen.

  Brennkammeret ble bygget i ildfast murstein med en forarbeidet, støpt samlekanal. Den ble forbundet med en dobbeltvegget avtrekkskanal opp til takhøyde og avsluttet med en exodraft røyksuger.

  Posted by cst / Posted on 07 Mar