Storgaten 88, 3060 Svelvik, Norge - info@exodraft.no
T: +47 3329 7062
Følg oss:

  Fyr i peisen igjen – uten røyk i stua

  Tidligere ble familien Damsteds peis nesten aldri brukt fordi det var vanskelig å tenne opp i den, og fordi den forårsaket et skadelig inneklima. Med en røyksuger fra exodraft er det igjen fyr i peisen – og med et inneklima som også familiens yngste medlem kan glede seg over, til tross for astmaen sin.

  Da familien Damsted fra Odense i Danmark kjøpte peis, hadde de den samme drømmen som alle andre kjøpere; de ville ha peiskos og naturlig varme i hjemmet sitt. Men det viste seg snart at det var problematisk å holde liv i drømmen. Et kort røykrør gjorde det vanskelig å tenne opp i peisen – og da det endelig ble fyr, var det problemer med å holde brenningen i gang. I tillegg lekket peisen ganske mye røyk ut i stua, noe som ikke var bra for familiens yngste datter og astmaen hennes.
  ”Det var så vanskelig å tenne opp i peisen og få den til å brenne ordentlig at vi gav opp til slutt og egentlig sluttet å bruke den. Det var ikke før vi søkte på internett og oppdaget exodrafts røyksuger at vi fant løsningen”, sier John Damsted.

  Enkel kontroll:
  ”… nøyaktig så mye varme som vi ønsker”

  ”Med røyksugeren ble problemene våre løst og vi fikk peisen i gang igjen. Røyksugeren gjør også at det nå er mye lettere for oss å tenne opp og også kontrollere brenningen uten å måtte åpne dører og vinduer og gjøre andre rare ting for å få nok luft til ildstedet”, sier John og fortsetter: ”
  ”Nå har vi mye bedre og mer komfortabel varme. Tidligere ble det svært intens varme i rommet når vi først fikk peisen til å brenne. Nå er varmen mye bedre regulert fordi den elektroniske kontrollen gjør det mulig for oss å få bedre oppvarming og mye mer effektiv forbrenning”.

  Den viktigste effekten er et bedre inneklima
  For familien Damsted er verken bedre oppvarming, mer effektiv forbrenning eller bedre brenselsøkonomi de viktigste effektene av den installerte røyksugeren:
  ”Datteren vår har astma og var mye plaget da vi fikk mange røykpartikler i huset som følge av den dårlige forbrenningen i peisen. Røyksugeren utgjør den store forskjellen fordi den fjerner partiklene”, fastslår John Damsted før han tenner opp i peisen igjen – enkelt, effektivt og uten ubehagelige effekter for inneklimaet.

  Danske Teknologisk Institut godkjenner studie:
  Røyksuger fjerner 80% av røykpartiklene

  En ny studie godkjent av det danske Teknologisk Institut viser at en røyksuger på toppen av en ildstedsinstallasjon fjerner 80% av røykpartiklene som ellers ville bli sluppet ut i stua. Dette har stor betydning for inneklimaet – og for optimalisering av sikkerheten ved bruk av ildsteder. Sagt med andre ord er det bevist at en røyksuger er en av de beste løsningene når det gjelder problemer med røykpartikler.

  Posted by cst / Posted on 02 Nov