Storgaten 88, 3060 Svelvik, Norge - info@exodraft.no
T: +47 3329 7062
Følg oss:

  Moorland’s School forbedrer sikkerheten og redusere CO2 -utslipp

  Installasjonen av et røyksugersystem fra exodraft har hevet sikkerheten for skolens elever og dessuten redusert institusjonens CO2 -utslipp 

  Moorland’s Preparatory School i Weetwood i nord-Leeds har forbedret både effektiviteten og sikkerheten ved skolens gassfyrte varmeanlegg ved å installere et røyksugersystem fra exodraft til deres nyrenoverte skorsteinstrekk.

  Det pålitelige og kontrollerbare trekket som røyksugersystemet lager i skorsteinen, øker gassfyrkjelens effektivitet og reduserer brenselsforbruket. Dette medfører at skolens CO2 -utslipp og driftskostnader reduseres.

  Røyksugersystemet fra exodraft forbedrer også sikkerheten ettersom det har et unikt fail-safe system som stenger gasstilførselen til brenneren hvis skorsteinen blokkeres eller blir skadet.

  moorlands-chimney

  Moorland’s School er en blandet privatskole for barn mellom 2½ og 13 år, og den eneste i Leeds som forbereder barn på the Common Entrance eksamen når de er 13 år gamle.

  Skolen er bygget i stein og er fra det 19. århundre. Bygningen har tårn som en gang huset bryggerimagnaten Joshua Tetley. Skolen har eksistert siden 1898 og har utdannet mange av Yorkshires fremtredende personer

  Det riktigte røysugersystemet

  Mark Manniatt i Firecraft (Yorkshire), basert i Leeds, renoverte skorsteinen med et nytt foringsrør og installerte røyksugersystemet. Han forklarte at hovedproblemet da han installerte systemet var å fjerne det originale foringsrøret av keramikk fra det 19. århundre.

  “Fjerningen av det gamle foringsrøret var en meget vanskelig oppgave“, forklarer han. “Til sammenligning var installasjonen av exodrafts røyksugersystem mye enklere og lettere”.

  Mens skorsteinen var ute av drift og varmeanlegget var slått av, var det likevel ikke til å unngå at skolens regnskapsfører Charles Bailey var nødt til å anskaffe et stort antall radiatorer til skolen slik at elever og personale skulle kunne holde varmen i desember 2007. Arbeidet med skorsteinen og det nye røyksugersystemet fra exodraft ble fullført like før jul.

  DCS243476535

  ”Moorland’s School er alltid på jakt etter muligheter for å forbedre skolens fasiliteter og fremragende CO2 -reduseringsrekord”, forklarer skolens rektor John Davies.

  ”Forbedring av effektiviteten og sikkerheten til kjelesystemet var en viktig del av programmet, og vil både gi sparte kostnader og miljøgevinst”.

  Posted by cst / Posted on 09 Mar