Storgaten 88, 3060 Svelvik, Norge - info@exodraft.no
T: +47 3329 7062
Følg oss:

  Vår drøm ble til virkelighet

  Et exodraft røyksugersystem gjorde vårt nye tilbygg komplett

  Vi bor i et eldre bondehus og skulle oppføre et tilbygg. Vi var enige om at lys var utrolig viktig og derfor ble løsningen et glassparti mellom den nye og den gamle bygningen.

  Glasspartiet skulle fungere som en slags vinterhage som, sammen med en vedovn, skulle bidra til oppvarmingen i løpet av vinteren. Ovnen skulle selvsagt også gi hygge.

  Vi ønsket å bevare arkitekturen for ikke å ødelegge husets utseende. For å unngå at skorsteinen ødela utsikten fra det nye tilbygget, var det svært viktig for oss å få en så lav skorstein som mulig.

  Risikoen var stor for at trekket i skorsteinen ikke ble godt nok, men også for at røyken raskt kunne spre sot over vårt nye glasstak. Ingen sot og støv som i gamel dager“

  Løsningen ble at vi installerte en exodraft røyksuger som viste seg å være det riktige valget for oss – og for huset vårt. Vi har fått den skorsteinshøyden vi ønsket og det har ikke vært noen problemer med trekk eller røyk.

  Utover den byggefriheten røyksugeren gav oss, har løsningen også betydd at vedovnens store glassluke aldri blir sotet, og ovnen “støver “heller ikke så mye så mye som den gamle ovnen uten røyksuger.

  Posted by cst / Posted on 09 Mar