tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Aafe bakeri

aafe bakery heat recovery solution

Moderne bakeri og Just-in-Time leveringer året rundt

Aafe Bakeri er en del av en stor cateringvirksomhet som daglig forsyner tusener av medarbeidere med bakverk i det sørvestlige Tyskland. Det er derfor særdeles viktig at bakeriet er i stand til å levere brød til kundene sine hver eneste dag uten unntak. Da bakeriet skulle fonyes og opppgraderes med nyeste teknologi, måtte noen utfordringer løses først.

Trange rammer for renoveringen

I forbindelse med renoveringen av bakeriet ble det også installert fire Hein bakerovner med integrert varmegjenvinningssystem. Rørene til ovnene ble plassert slik at det gikk et rør fra den ene av skorsteinene til to av ovnene.

På grunn av denne ugunstige plasseringen måtte skorsteinsrørene føres opp gjennom de eksisterende takåpningene. Av statiske grunner var det ikke mulig å lage nye takåpninger. Som om ikke det var nok, oppsto det også problemer da den nye røykvarmeveksleren skulle installeres.

Den integrerte skorsteinen DN 200 var ikke i stand til å garantere et konstant skorsteinstrekk i hele driftstiden. Dette skjedde først da et mekanisk røyksugersystem fra exodraft ble montert i forbindelse med renoveringen av bakeriet.

Det ble tatt i bruk to RSV250 røyksugere sammen med den automatiske styringsenheten EBC20.

bakery
product photo of rs

exodraft er garantist for kontinuerlig kvalitet

Bakerovner fungerer sjelden optimalt bare med et konvensjonelt skorsteinssystem og uten mekanisk støtte. Et moderne bakeri og Just-in-Time leveringer året rundt fungerer ikke optimalt sammen med en gammel skorstein som harn en svingning på inntil 40 Pa mellom sommer og vinter, da den hurtig når sin maksytelse.

Vedvarende og tilfredsstillende bakeresultater kan følgelig ikke garanteres. Derfor behøver ethvert storbakeri et røyksugersystem i dag.

Relaterte produkter

rsv chimney fan

exodraft røyksuger type RSV er en avtrekktrekksventilator konstruert med et kraftig vertikalt utkast. 

ebc20

EBC22 er en automatisk styringsenhet med trykktranducer (XTP) for et eller flere fyrkjeleanlegg og andre installasjoner, hvor en eller flere varmekilder er koblet til samme skorstein.

exodraft contact

Fant du ikke riktig løsning?

Kontakt oss så finner vi sammen en løsning som passer for akkurat deg, enten det er et mekanisk skorsteinstrekk – eller industriell varmegjenvinning.