tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

En spesiell designløsning

fireplace in woolladon hall

Designbegrensning ble overvunnet ved en privat eiendom fredet i klasse II

Woolladon Hall er en vakker, fredet eiendom bygget i stein og ubrent murstein, og fredet i klasse II. En stor del av bygningsstrukturen har blitt renovert de siste årene og som en del av renoveringen ønsket eierne, Sue og Charles, å bygge en tradisjonell åpen peis av granitt for å sette prikken over i’en i eiendommens stil.

Stephen Whettem Architects i Tavistock, som sto for utformingen av den ledige fløyen i det gamle huset fra det 17. århundre, ble bedt om å designe peisen. På grunn av avstanden fra peisen til avtrekkskanalen kunne ikke peisen fungere ved hjelp av naturlig opptrekk.

Stephen Whettem forklarte:

“For at overvinde denne designbegrænsning, kontaktede vi exodraft, som foreslog en løsning.”

exodraft anbefalte en RSV røyksuger som fanger opp røyk og damp loddrett fra ildstedet, og som dermed gav bygningsarbeiderne muligheten for å skjule røyksugeren i skorsteinspipen for et mer estetisk uttrykk.

“En av hovedfordelene er at peisen kan tennes ved første forsøk hver eneste gang med minimal anstrengelse” sier Charles.

Eiendommer fredet i klasse II er “nasjonalt viktige og av særlig interesse“. English Heritage, agency of the Department for Culture, Media and Sport.

exodraft fireplace

Relaterte produkter

rsv chimney fan

exodraft røyksuger type RSV er en avtrekktrekksventilator konstruert med et kraftig vertikalt utkast. 

efc16 web

EFC16 er en elektronisk hastighetsregulator for manuell betjening av exodraft røyksugere. 

exodraft contact

Fant du ikke riktig løsning?

Kontakt oss så finner vi sammen en løsning som passer for akkurat deg, enten det er et mekanisk skorsteinstrekk – eller industriell varmegjenvinning.