tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Et brev fra familien Gray

small grey house

Kjære exodraft,

“På grunn av stigende oljepriser bestemte vi oss i fjor for å installere en multibrenselskomfyr som vi også inkorporerte i vårt sentralvarmesystem. Huset vårt ligger i bunnen av en dal, ca. 1,5 km. fra Nordsjøen. Derfor monterte vi avtrekkskanalen fra komfyren på den vestlige siden av huset. Vinden i dette området kommer oftest fra den retningen, og kan nå opp i 115-130 km. i timen om vinteren.»

«Etter at vi installerte komfyren og avtrekkskanalen var det tydelig at ovnen ikke kunne tennes på grunn av den ekstreme nedtrekken. En gang ble hele stuen min fylt med røyk. Til å begynne med tvilte jeg på om komfyren overhode ville kunne fungere i huset mitt i vintermånedene på grunn av beliggenheten og vindforholdene.

Men etter å ha søkt på internett fant jeg fremt til forskjellige nettsteder som tilbød røyksugere som passet til vårt behov. Jeg valgte deres røyksuger fordi nettstedet deres var ytterst informativt og inneholdt studier som forklarte hvordan en røyksuger ville kunne avhjelpe opptenningsproblemer.

Jeg sendte inn en designanmodning til deres firma og i løpet av dagen fikk jeg svar hvor dere anbefalte at jeg installerte en RSV 9 røyksuger. Dette var en tilleggsutgift som jeg ikke hadde regnet med, men produktet hadde en konkurransedyktig pris og med en gang jeg mottok røyksugeren følte jeg at jeg hadde fått kvalitet for pengene. Røyksugeren er robust og laget av førsteklasses deler.»

product photo of rs
details of rs chimney fan

«Vi installerte røyksugeren sist i september, og første gang vi brukte den fikk vi et resultat som ellers ville ha vært umulig. Røyksugeren er så stille når den er i gang, er svært enkel å bruke og den resulterer i noen knitrende flammer.

Vi brukte røyksugeren og komfyren gjennom hele vinteren og med vind opp til 45 km. i timen. Selv med slik kraftig vind var det ingen nedtrekk, og vi hadde perfekt varme. Røyksugeren bruker dessuten svært lite strøm, vi har ikke en gang merket den minste lille forskjell på strømregningen etter at vi begynte å bruke den!»

«Huset vårt er bemerkelsesverdig varmere nå, og min kone elsker den nye komfyren. Dette hadde ikke vært mulig uten deres hjelp og deres røyksuger.

Kort sagt har vi nå en flott funksjon i huset vårt, et alternativ til olje (vi bor på landet så olje er vår største brenselskilde), vi har store besparelser nå fordi vi har redusert oljeforbruket vårt med 65% og vårt karbonutslipp har også blitt redusert med 65%.

Jeg kan anbefale deres produkt og kundeservice til alle og enhver, basert på vår opplevelse gjennom vintermånedene.”

Vennlig hilsen John & Nicola Gray

burning wood for fireplace

Relaterte produkter

rsv chimney fan

exodraft røyksuger type RSV er en avtrekktrekksventilator konstruert med et kraftig vertikalt utkast.

efc18 menu

EFC18 er en manuell 9-trinns hastighetsregulator med integrert automatisk start/stopp av exodraft tøyksugere.

exodraft contact

Fant du ikke riktig løsning?

Kontakt oss så finner vi sammen en løsning som passer for akkurat deg, enten det er et mekanisk skorsteinstrekk – eller industriell varmegjenvinning.