tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Store energibesparelser hos FJ Industries

Med hovedkontor i nærheten av Odense i Danmark, og fabrikker i både Sverige og Kina, har FJ Industries spesialisert seg på produksjon av sintrede metallelementer i nesten tretti år.

Produksjonen av sintrede metallelementer er en langvarig prosess hvor metallpulver blir utsatt for massivt hydraulisk trykk for å presse det sammen til metallkomponenter som deretter varmebehandles i en tunnelovn.

Under sintringen i tunnelovnen frigjøres store mengder varme i form av røykgasser, og nettopp denne varmen var hva FJ Industries sammen med exodraft så en mulighet for å bruke om igjen.

Ved gjenbruk av overskuddsvarme fra røykgasser kunne FJ Industries redusere CO2-utslippene i betydelig grad – og samtidig redusere energikostnadene betraktelig.

 

FJ heat recovery metal
heat recovery at FJ industries

Varmegjenvinningsløsningen levert av exodraft omdanner de varme røykgassene til varmt vann som deretter benyttes til å ikke bare varme FJ Industries’ lokaler, men også til oppvarming av badevann og vann til generelle formål.

I tillegg til å gjenbruke varme fra tunnelovnene omfattet exodrafts løsning også varmegjenvinning fra selskapets store luftkompressor.

exodraft nøkkelferdige løsning omfattet håndtering av selskapets skorsteinsstruktur, installasjon av en røyksuger for trekkstyring, trekking av vannrør, rørleggerarbeid, samt styring av varmegjenvinningssystemet via PLC.

Ifølge administrerende direktør Lars Wildenschild i FJ Industries gikk gjennomføringen og samarbeidet med exodraft greit.

“Vi har blitt møtt med stor profesjonalitetog felksibilitet fra exodraft slik at systemet vi har installert passer nøyaktig til våre behov.

Våre resultater viser at vi har en faktisk besparelse på ca. 2700 euro i måneden. Det betyr at løsningen vil ha betalt seg av i løpet av ca. to og et halvt år.”

Inkludert i løsningen har FJ Industries også muligheten til å overvåke varmegjenvinningen kontinuerlig via en skjerm og dermed ha full oversikt over hvor mye varme som har blitt gjenvunnet og hvor mye penger som har blitt spart.

Alt i alt gjør varmegjenvinningsløsningen fra exodraft FJ Industries til et mer effektivt og grønnere selskap.

Visit exodraft-heatrecovery.co.uk for more information on heat recovery and how it can benefit your company.

trendlog on computer
heat

  Fyll ut dette skjemaet så vi kan beregne ditt varmegjenvinningspotensiale:

  Hva tenker dere å bruke den gjenvunnede varmen til (du kan velge flere alternativer)?:
  Salg til fjernvarmenettetGjenbruk i produksjonsprosesserOppvarming av anlegget, Lager eller kontorerAbsorpsjonskjølere/fryselagringVarmt vann til badingLuftgardin og varmeanleggVarmt vann til generell rengjøring/vaskingAnnet

  Relaterte produkter

  basic plate small side

  Høytemperatur-varmegjenvinningsenhetene i Basis-serien fra exodraft gjenvinner ubrukt energi fra røykgasser og prosessluft. Enhetene er konstruert for å kunne operere i røykgasstemperaturer opp til 600° C på luftsiden.

  rsv chimney fan

  exodraft røyksuger type RSV er en avtrekktrekksventilator konstruert med et kraftig vertikalt utkast. 

  Bypass Damper

  exodraft Bypass Damper brukes i ventilasjonsanlegg for å styre varmluftgassene / prosessluften til Basic Plate varmegjenvinningsenheter.

  exodraft contact

  Fant du ikke riktig løsning?

  Kontakt oss så finner vi sammen en løsning som passer for akkurat deg, enten det er et mekanisk skorsteinstrekk – eller industriell varmegjenvinning.