tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Fyr i peisen igjen – uten røyk i stua

Tidligere ble familien Damsteds peis nesten aldri brukt fordi det var vanskelig å tenne opp i den, og fordi den forårsaket et skadelig inneklima. Med en røyksuger fra exodraft er det igjen fyr i peisen – og med et inneklima som også familiens yngste medlem kan glede seg over, til tross for astmaen sin.

Da familien Damsted fra Odense i Danmark kjøpte peis, hadde de den samme drømmen som alle andre kjøpere; de ville ha peiskos og naturlig varme i hjemmet sitt. Men det viste seg snart at det var problematisk å holde liv i drømmen. Et kort røykrør gjorde det vanskelig å tenne opp i peisen – og da det endelig ble fyr, var det problemer med å holde brenningen i gang. I tillegg lekket peisen ganske mye røyk ut i stua, noe som ikke var bra for familiens yngste datter og astmaen hennes. 

”Det var så vanskelig å tenne opp i peisen og få den til å brenne ordentlig at vi gav opp til slutt og egentlig sluttet å bruke den. Det var ikke før vi søkte på internett og oppdaget exodrafts røyksuger at vi fant løsningen”, sier John Damsted.

john damsted's white house with red roof
john damsted lighting the fireplace

Den viktigste effekten er et bedre inneklima

For familien Damsted er verken bedre oppvarming, mer effektiv forbrenning eller bedre brenselsøkonomi de viktigste effektene av den installerte røyksugeren: 

”Datteren vår har astma og var mye plaget da vi fikk mange røykpartikler i huset som følge av den dårlige forbrenningen i peisen. Røyksugeren utgjør den store forskjellen fordi den fjerner partiklene”, fastslår John Damsted før han tenner opp i peisen igjen – enkelt, effektivt og uten ubehagelige effekter for inneklimaet.

Danske Teknologisk Institut godkjenner studie: Røyksuger fjerner 80% av røykpartiklene

En ny studie godkjent av det danske Teknologisk Institut viser at en røyksuger på toppen av en ildstedsinstallasjon fjerner 80% av røykpartiklene som ellers ville bli sluppet ut i stua. Dette har stor betydning for inneklimaet – og for optimalisering av sikkerheten ved bruk av ildsteder.

Sagt med andre ord er det bevist at en røyksuger er en av de beste løsningene når det gjelder problemer med røykpartikler.

John Damsted with blonde wife and dog

Relaterte produkter

rs009 menu

RS er en avtrekksventilator konstruert for horisontalt utkast

Xzense

EW 41 er avviklet og det vises til Xzense.

Med en xzense-kontroll (i kombinasjon med et exodraft røyksugersystem), oppnår du full kontroll over ildstedet og maksimal komfort.

exodraft contact

Fant du ikke riktig løsning?

Kontakt oss så finner vi sammen en løsning som passer for akkurat deg, enten det er et mekanisk skorsteinstrekk – eller industriell varmegjenvinning.