tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Moorland’s School forbedrer sikkerheten og redusere CO2-utslipp

Installasjonen av et røyksugersystem fra exodraft har hevet sikkerheten for skolens elever og dessuten redusert institusjonens CO2 -utslipp

Moorland’s Preparatory School i Weetwood i nord-Leeds har forbedret både effektiviteten og sikkerheten ved skolens gassfyrte varmeanlegg ved å installere et røyksugersystem fra exodraft til deres nyrenoverte skorsteinstrekk.

Det pålitelige og kontrollerbare trekket som røyksugersystemet lager i skorsteinen, øker gassfyrkjelens effektivitet og reduserer brenselsforbruket. Dette medfører at skolens CO2 -utslipp og driftskostnader reduseres.

Røyksugersystemet fra exodraft forbedrer også sikkerheten ettersom det har et unikt fail-safe system som stenger gasstilførselen til brenneren hvis skorsteinen blokkeres eller blir skadet.

Moorland’s School er en blandet privatskole for barn mellom 2½ og 13 år, og den eneste i Leeds som forbereder barn på the Common Entrance eksamen når de er 13 år gamle.

Skolen er bygget i stein og er fra det 19. århundre. Bygningen har tårn som en gang huset bryggerimagnaten Joshua Tetley. Skolen har eksistert siden 1898 og har utdannet mange av Yorkshires fremtredende personer

CaseMoorlands School
Category
roof with chimneys

Det riktigte røysugersystemet

Mark Manniatt i Firecraft (Yorkshire), basert i Leeds, renoverte skorsteinen med et nytt foringsrør og installerte røyksugersystemet. Han forklarte at hovedproblemet da han installerte systemet var å fjerne det originale foringsrøret av keramikk fra det 19. århundre.

“Fjerningen av det gamle foringsrøret var en meget vanskelig oppgave“, forklarer han. “Til sammenligning var installasjonen av exodrafts røyksugersystem mye enklere og lettere”.

Mens skorsteinen var ute av drift og varmeanlegget var slått av, var det likevel ikke til å unngå at skolens regnskapsfører Charles Bailey var nødt til å anskaffe et stort antall radiatorer til skolen slik at elever og personale skulle kunne holde varmen i desember 2007. Arbeidet med skorsteinen og det nye røyksugersystemet fra exodraft ble fullført like før jul.

”Moorland’s School er alltid på jakt etter muligheter for å forbedre skolens fasiliteter og fremragende CO2 -reduseringsrekord”, forklarer skolens rektor John Davies.

”Forbedring av effektiviteten og sikkerheten til kjelesystemet var en viktig del av programmet, og vil både gi sparte kostnader og miljøgevinst”.

Laste ned PDF

Relaterte produkter

rsv chimney fan

exodraft røyksuger type RSV er en avtrekktrekksventilator konstruert med et kraftig vertikalt utkast.

efc16 web

EFC16 er en elektronisk hastighetsregulator for manuell betjening av exodraft røyksugere

exodraft contact

Fant du ikke riktig løsning?

Kontakt oss så finner vi sammen en løsning som passer for akkurat deg, enten det er et mekanisk skorsteinstrekk – eller industriell varmegjenvinning.