tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Røykproblem ble løst

product photo of rs

En nylig oppført villa medd fem soverom ved stranden i Pagham, West Sussex, har fått klage fra naboen, som har kontaktet de lokale myndighetene

Wayne Underwood bygde det nye hjemmet sitt i 2008-2009. I tillegg til sentralvarmesystem installerte han også en vedovn som var lik den han hadde hatt tidligere og nytt godt av i sin ombygde jernbanevogn.

Da det kjølige høstværet i 2009 begynte, og vedovnen ble flittig brukt, begynte uvanlige lokale vind- og værforhold å gi røykproblemer. “Noen dager syntes røyken bokstavelig takt å rulle ned skorsteinssiden og inn i hagen til naboen min“, forklarer Wayne Underwood.

“Naboen min beklaget seg og informerte de lokale myndighetene om problemet, og noe måtte åpenbart gjøres“.

Fant hjelp på internett

Hr. Underwood trodde til å begynne med at hvis han forlenget skorsteinen med fem raster med murstein, ville det løse problemet. Men det hjalp ikke, og derfor søkte han etter hjelp på nettet.

På exodrafts nettsted fant han råd og veiledning om hvordan bedriftens røyksugersystemer leverer et fullt ut kontrollerbart skorsteinstrekk uansett utendørs vind- og værforhold. Han kontaktet administrerende direktør i exodrafts britiske avdeling om røykproblemet sitt. Direktøren arrangerte en leveranse av et røyksugersystem fra exodrafts teknologiske senter, Chimflue Ltd., til hr. Underwood etter dennes spesifikasjoner.

Røyksugersystemet ble installert etter exodrafts råd og veiledning.

burning wood for fireplace
sort RSV paa hvid skorsten

Problemet ble løst

Hr. Underwood ble likevel skuffet umiddelbart etter installasjonen av røyksugersystemet fordi det ikke fungerte optimalt. Det manglet data om lokale vindog værforhold.

exodrafts administrerende direktør bestemte seg for å løse problemet og ankom med måleutstyr for å finne en løsning. Han bestilte så en ny og større røyksuger med betydelig kraftigere opptrekk. Wayne Underwood installerte den nye røyksugeren og røykproblemet ble løst.

“Naboen min var fornøyd med at problemet ble løst. Det er ikke mulig å finne en mer hjelpsom leverandør enn exodraft

Bedre ytelse fra vedovnen

Etter at røyksugersystemet ble installert har Wayne Underwoods vedovn blitt atskillig mer effektiv.

“Røyksugeren gjør at skorsteinstrekket er konstant uansett vøær“, sier han. “Jeg kan kontrollere hvor sterkt det skal brenne og samtidig holde brenselsforbruket på et minimum“.

lots of wood

Relaterte produkter

rsv menu

exodraft røyksuger type RSV er en avtrekktrekksventilator konstruert med et kraftig vertikalt utkast.

Xzense

EW 41 er avviklet og det vises til Xzense.

Med en xzense-kontroll (i kombinasjon med et exodraft røyksugersystem), oppnår du full kontroll over ildstedet og maksimal komfort.

exodraft contact

Fant du ikke riktig løsning?

Kontakt oss så finner vi sammen en løsning som passer for akkurat deg, enten det er et mekanisk skorsteinstrekk – eller industriell varmegjenvinning.