tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Vår drøm ble virkelighet

white house with black roof in denmark

Et exodraft røyksugersystem gjorde vårt nye tilbygg komplett

Vi bor i et eldre bondehus og skulle oppføre et tilbygg. Vi var enige om at lys var utrolig viktig og derfor ble løsningen et glassparti mellom den nye og den gamle bygningen.

Glasspartiet skulle fungere som en slags vinterhage som, sammen med en vedovn, skulle bidra til oppvarmingen i løpet av vinteren. Ovnen skulle selvsagt også gi hygge.

Vi ønsket å bevare arkitekturen for ikke å ødelegge husets utseende. For å unngå at skorsteinen ødela utsikten fra det nye tilbygget, var det svært viktig for oss å få en så lav skorstein som mulig.

Risikoen var stor for at trekket i skorsteinen ikke ble godt nok, men også for at røyken raskt kunne spre sot over vårt nye glasstak. Ingen sot og støv som i gamel dager“

Ingen sot og ingen støy som i «gamle dager»

Løsningen ble at vi installerte en exodraft røyksuger som viste seg å være det riktige valget for oss – og for huset vårt. Vi har fått den skorsteinshøyden vi ønsket og det har ikke vært noen problemer med trekk eller røyk.

Utover den byggefriheten røyksugeren gav oss, har løsningen også betydd at vedovnens store glassluke aldri blir sotet, og ovnen “støver “heller ikke så mye så mye som den gamle ovnen uten røyksuger.

adding wood to a fireplace

Relaterte produkter

rsv chimney fan

exodraft røyksuger type RSV er en avtrekktrekksventilator konstruert med et kraftig vertikalt utkast.

Xzense

EW 41 er avviklet og det vises til Xzense.

Med en xzense-kontroll (i kombinasjon med et exodraft røyksugersystem), oppnår du full kontroll over ildstedet og maksimal komfort.

exodraft contact

Fant du ikke riktig løsning?

Kontakt oss så finner vi sammen en løsning som passer for akkurat deg, enten det er et mekanisk skorsteinstrekk – eller industriell varmegjenvinning.