tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Varmegjenvinning fra produksjon av spraybokser

Siden oktober 2016 har tyske G. Staehle GmbH varmet opp sin lagerbygning på 7500 m² med et eksos varmgjenvinningssystem fra exodraft

 1. Staehle GmbH er en av de tre største europeiske produsentene av spraybokser. Selskapet har produksjonssteder i både Stuttgart og Schifferstadt.

Som et ansvarlig selskap er Staehle stolt av sin bærekraftige produksjon og miljøbevissthet, og har vært ISO 50001-sertifisert siden 2015 ved hjelp av et energistyringssystem som fokuserer på reduksjon og overvåking av CO2-utslipp.

Dette er grunnen til at Staehle i planleggingsfasen av den nye trykkelinjen i Schifferstadt satset på gjenvinning av eksosvarme.

Prosessen med å trykke på de tynne aluminiumsplatene som spraybokser blir laget av resulterer i gasser som må behandles. Derfor føres gassene gjennom en 600-graders termisk etterforbrenning som gjør dem trygge å slippe ut i miljøet.

Staehle ønsket å bruke de høye avgasstemperaturene fra forbrenningen og omdanne dem til varmt vann til bruk i lageroppvarmingssystemet.

overview of staehle
chimneys on top of staehles company

exodraft ble valgt som leverandør av det komplette skorsteinssystemet inkludert gjenvinning av eksosvarme for den nye trykkelinjen.

Grunnen til at Staehle valgte exodraft som leverandør, var i følge Mark Oliver, administrerende direktør i Staehle, at exodraft var i stand til å tilby den mest kompakte og effektive varmegjenvinningsenheten på markedet som en nøkkelferdig løsning.

Prosjektet ble gjennomført i 2016 sammen med hovedentreprenør, varmeteknikere, elektrikere og skorsteinsbyggere.

Systemet ble tilpasset og designet for å bli integrert i produksjonsprosessen, og en høy grad av fleksibilitet og kommunikasjon garanterte at integrasjonen mellom bygningen og produksjonslinjen gjennom skorsteins- og varmevekslerteknologier kunne realiseres til riktig tid.

Ved oppstarten av det nye anlegget ble det snart klart at ytelsesdataene som ble lovet i tilbudet fra exodraft hadde blitt fullstendig oppfylt, om ikke overskredet.

 exodraft Opticalc beregningsprogram, som er sertifisert eksternt av et universitet, hadde før installasjonen blitt brukt til å beregne de tekniske grunnleggende forholdene for avgassstrømmen og varmtvannskretsen.

Den akkumulerte utvunnede energien fra avgassene kan overvåkes kontinuerlig på skjerm.

Siden oktober 2016 har Staehle varmet opp sitt 7.500 m² store lager med et eksosvarmeutvinningssystem som holder oppvarmingskostnadene på et minimum og dermed ikke bare beskytter miljøet, men også bekjemper økende oppvarmingskostnader.

staehle heat recovery
heat

  Fyll ut dette skjemaet så vi kan beregne ditt varmegjenvinningspotensiale:

  Hva tenker dere å bruke den gjenvunnede varmen til (du kan velge flere alternativer)?:
  Salg til fjernvarmenettetGjenbruk i produksjonsprosesserOppvarming av anlegget, Lager eller kontorerAbsorpsjonskjølere/fryselagringVarmt vann til badingLuftgardin og varmeanleggVarmt vann til generell rengjøring/vaskingAnnet

  Relaterte produkter

  safe plate mini photo

  Høytemperatur-varmegjenvinningsenhetene i Safe-serien fra exodraft gjenvinner ubrukt energi fra røykgasser og prosessluft. Enhetene er konstruert for å kunne operere i røykgasstemperaturer opp til 400° C på luftsiden.

  CFIR

  exodraft’s CFIR er en varmetolerant kanalventilator til gass-, olje- og dampinstallasjoner. Den nye CFIR-kanalviften leverer mekanisk trekk for gass-, olje- og dampinstallasjoner. CFIR er designet til kontinuerlige røykgasstemperaturer opp til 600 ° C og kan installeres både vertikalt og horisontalt i røykkanalen, innendørs og utendørs (fra -40 ° C til + 50 ° C)

  ehc menu

  FC16 er en elektronisk hastighetsregulator for manuell betjening av exodraft røyksugere. 

  ebc20

  EBC22 er en automatisk styringsenhet med trykktranducer (XTP) for et eller flere fyrkjeleanlegg og andre installasjoner, hvor en eller flere varmekilder er koblet til samme skorstein.

  exodraft contact

  Fant du ikke riktig løsning?

  Kontakt oss så finner vi sammen en løsning som passer for akkurat deg, enten det er et mekanisk skorsteinstrekk – eller industriell varmegjenvinning.