tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Restauranter

restaurant cover

Storkjøkkener, restauranter, puber, grillbarer m.v. stiller ofte store krav til avtrekk for å opprettholde et behagelig arbeidsklima.

Ved bruk av gass- eller vedfyrte ovner vil temperaturen meget raskt overstige den maksimale belastningsgrensen på 60° C som vanligvis betraktes som grensen for et konvensjonelt ventilasjonssystem.

I slike tilfeller er det behov for en exodraft-løsning som tåler inntil 500° C  (avhengig av modell), og som sikkert og effektivt kan bytte ut inntil flere tusen kubikkmeter luft i timen.

Høyt fettinnhold – rask og enkel å rengjøre

I et miljø med grilling og steking blir det produsert store mengder  fettholdig røyk som avleires i ventilasjonssystemer o.l.

For å kunne oppnå aksepabelt hygienenivå vil det ofte være nødvendig med svært hyppig rengjøring, noe som er ressurskrevende og som dessuten ofte vil avbryte kjøkkenets funksjon.

Hvis rengjøring ikke blir foretatt, vil fettholdig røyk avleires i ventilasjonssystemet og medføre økt brannfare, luktsjenanse for naboer og tilsmussing av takflaten. Med exodrafts spesielle røyksuger for fettholdig luft unngår du disse problemene. 

exodraft røyksuger GSV er konstruert slik at fettinnholdet i røykgassen avleires på røyksugerens bunnplate og flyter deretter ned i en spesiell beholder som enkelt og sikkert kan tømmes etter behov.

Selv med denne fuksjonen er det behov for løpende rengjøring av røyksugeren, men GSV er konstruert slik at det er enkelt å åpne og rengjøre alle vitale deler.

kitchen illustration
waxy o conner pub case

Levende ild gir varme og hygge i din restaurant

Alle gjester vil synes at det er flott å besøke din restaurant eller pub hvis de kan se åpen ild i enten en gasspeis eller vedovn. Men gleden vil fort ta slutt hvis de lukter røyk eller dårlig forbrent gass – og du blir irritert hvis det er vanskelig å tenne opp.

Ikke la opptenningsproblemer ødelegge gleden din

Har du av og til problemer med å tenne opp i peisen eller ovnen din? Du er I så fall ikke alene. En av fire har slike problemer, og i de aller fleste tilfellene skyldes dette utilstrekkelig skorsteinstrekk. Heldigivis er det enkelt å gjøre noe med dette.

gsv web

Med en røyksuger fra exodraft kan du tenne opp raskt og enkelt uavhengig av vind- og værforhold. Og du får flere fordeler:

  • Unngå røyk og lukt – røyksugeren sikrer tilstrekkelig trekk til at røyken ledes ut mens du unngår røyk og lukt inne.
  • Få et sunnere inneklima – røyksugeren trekker mikropartikler og askestøv ut av din bar eller pub og gir deg et bedre inneklima, både når det brenner i ildstedet og når du rengjør det.

Få den beste løsningen for din restaurant

Det er nå klart dokumentert at en røyksuger er den beste løsningen hvis trekket i din skorstein er utilstrekkelig. Du får exodraft røyksugere i ulike modeller.

Hvilken modell du bør velge avhenger av de typiske vindoforholdene og plasseringen av skorsteinen på bygningen din. Vi hjelper deg selvfølgelig med å velge riktig løsning.

illustration