tysk flag danish flag US flag uk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Varmegjenvinning og mekanisk trekkstyring i malings- og tørkeanlegg

Industrial Painting

Forbedring av effektiviteten i industrielle prosesser regnes som en av de viktigste faktorene for å øke inntjeningen. Derfor leter virksomheter ofte etter muligheter for å utnytte ressursene til det ytterste. Varme (eller termisk energi) er også en ressurs for produksjonsvirksomheter, men den overses ofte selv om det er en verdifull ressurs som kan redusere produksjonskostnadene i betydelig grad. exodrafts varmegjenvinningssystemer og mekaniske skorsteinstrekk gir virksomheter en verdifull mulighet til å utnytte den varmen som avgis til atmosfæren i produksjonsprosessen.

Varmen kan benyttes til en lang rekke formål som samlet sett reduserer kostnader, CO2-utslipp og energiforbruk. exodrafts varmegjenvinningssystemer kan hjelpe deres virksomhet med å gjenvinne opp til 95% av spillvarmen. Innen industrilakkering er det fordeler å høste i herdeprosessen. Selv om varmegjenvinning i den industrielle lakkeringsprosessen ofte er i den lavere enden av temperaturskalaen, er det stadig en betydelig mulighet for å øke inntjeningen og få en hurtig avkastning på investeringen.

exodrafts varmegjenvinningssystem benytter kompakte varmevekslere for å samle spillvarme og omdanne den til varmt vann for senere bruk. De to vanligste ovnene for herding av lakk er infrarøde ovner og konveksjonsovner. Med konveksjonsovner, som ofte er gassfyrte, ledes utstøtningsgassen ved høye temperaturer som når 165°C. Infrarøde ovner er som regel mer effektive og utstøtningsgasser fra slike systemer har en relativt lav temperatur på høyst 115°C.  Varmen kan benyttes til et stort antall formål, inkludert rengjøring av utstyr og til oppvarming av anlegget. Den kan selvsagt også selges til fjernvarmenettet.

exodrafts varmegjenvinningsystemer hjelper først og fremst til med å redusere kostnadene i lakkeringsprosessen slik at inntjeningen øker. exodrafts røyksugere bruker oppdatert teknologi for å opprettholde et ensartet trekk i rør og skorsteiner. Trekket er uavhengig av ytre forhold. Det er fordelaktig for din virksomhet fordi optimale trekkforhold reduserer energiforbruket så dere kan nyte godt av reduserte kostnader og samtidig ta vare på miljøet ved å redusere CO2-utslippet. Vi tilbyr et bredt utvalg av røyksugere som kan tilpasses deres system og spesifikke behov.

chimneys on top of staehles company

exodrafts ingeniører hjelper deres virksomhet med skreddersydde løsninger for varmegjenvinning og mekanisk skorsteinstrekk som passer nettopp hos dere. Først analyseres produksjonsprosessen og deretter beregner vårt OptiCalcHR program deres besparelser, mengden av potensiell varmegjenvinning og reduksjonen av CO2-utslippet. Når hele systemet er beregnet, installert og satt i drift kan man ved hjelp av vårt Trendlog program overvåke varmegjenvinningsnivåene i sanntid. Data kan også samles over et lengre tidsrom og studeres for å avgjøre hvor forbedringer kan gjøres I fremtiden, og hvordan dere kan få mest mulig ut av spillvarmen i produksjonsprosessen.

Vil du vite mer om vår varmegjenvinningsløsninger

exodraft varmegjenvinning

Les mer på vår engelske hjemmeside

    Fyll ut dette skjemaet så vi kan beregne ditt varmegjenvinningspotensiale:

    Hva tenker dere å bruke den gjenvunnede varmen til (du kan velge flere alternativer)?:
    Salg til fjernvarmenettetGjenbruk i produksjonsprosesserOppvarming av anlegget, Lager eller kontorerAbsorpsjonskjølere/fryselagringVarmt vann til badingLuftgardin og varmeanleggVarmt vann til generell rengjøring/vaskingAnnet

    Case Studies